هيات و هيات داري در شهر يزد
موضوعات
تاريخچه . ساختار (4) بنيانگذاري عزاداري دريزد ،دست اندر كاران عزا داري دريزد (3) ابزارعزاداري (2) ساختار . وظايف (2) نخل ، نخلبرداري (2) خانه هاي امام حسين (ع) در شهر يزد (2) تاريخچه عزاداري در محرم در ايران (1) تكيه ميدان شاه طهماسب (1) تكيه عزاداري ، خسينيه (1) فلسفه عزاداری حسینی . (1) امربه معروف و نهی از منکر . (1) شیعی عزاداری عاشورا (1) فلسفه اسلامی (1) اقوام دیگر ، مصریان (1) مرثیه ، صاحب ابن عباد (1) ادبیات عاشورائی در گذر تاریخ . (1) یزد ، مسجد ایران ، و مرکز تشیع ایران ؟ . (1) اطعام حسینی ، آش امام حسین ، هریسه ، غذای ایرانی (1) بقعه( گنبد ) زیارتگاه ، تشیع ، امام حسینی ... (1) بقعه های سراسر ایران (1) فلسفه عزاداری حسینی ، حدیث ، مقتل . (1) حکمت عملی تعزیه (1) حسینی بودن مردم ایران از همان بدو اسلام (1) شهداي فهرج يزد ، السابقونِ شهادت . (1) تاريخ عزاداري براي امام حسين (1) زمان معزالدوله ديلمي (1) تاريخچه عزاداري عاشورا در ايران (1) ، پيش از آل بويه و در زمان آل بويه (0) « شبیه سازی » ( تعزیه ) (0) اصل تشبٌه نزد ملٌا حسین واعظ کاشفی (0) سوزاندن علم سرخ یزید ، ابن زیاد و ابن سعد در شهر یزد . (0) مقدمه (0) بدون موضوع (12)
صفحه ها
فيدها
شهرسازي - معماري - آمايش - بومي و مردمي ( شما بوم ) يزد
شهر اسلامي( عليرضا آيت اللهيalireza ayatollai
- سند آبي ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi (
- رامين : روحانيان آيت اللهي مآل يزدي نژاد ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
قلم ما
مقتبس
- ورود به بهره وري در سرزمين اسلامي ايران ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi
عليرضا آيت اللهي ( تحليل اقتصادي - اجتماعي )
عليرضا آيت اللهي ( ادبي )
) شناخت مردم ايران ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi ) ethno - archi - urbain - habitat
- نسب نامه دودمان آيت اللهي يزدي (عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi
آمايش سرزمين ؛ ساماندهي كشور عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi (
آمايش سرزمين ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
- جغرافيا و آمايش ( عليرضا آيت اللهي ( alireza ayatollahi ( geographie et amenagement
amenagement du territoireساماندهي ( آمايش) سرزمين
مبنا ( آمايش شهري)alireza ayatollahi عليرضاآيت اللهي
تماشا : تعاون.مشاركت.انجمنها.شوراها.اتاقها:تماشا
انسانشناسي ، مردم شناسي و فرهنگ شناسي ايران بزرگ ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi
خاطرات آقا ميرزا جواد آيت اللهي ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi (
- مقتبسات : مطالعات قرآني ، تحقيقات برنامه و بهره وري سرزمين. تهران . ايران ( عليرضا آيت اللهي alireza
بررسي هاي آمايشي مديريت و برنامه ريزي استراتژيك ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi (
مبتني :مردم شناسي . باستانشناسي . تاريخ . ناحيه يزد
سازمان.مديريت.نظارت.كشوري.برنامه و بودجهalireza ayatollahi )
نفوذ معماري اسلامي در مارسي (به فرانسه )
آراس
- مركز اسناد و مدارك يزد ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
- يزدنما( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi (
شعرنو
- شعر آ ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
آيت يزد ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
- گام نخست شاعر ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
شهر من تهران ، شعر من تهران ، شور من تهران ، آه تهران ! تهران ! .
شاعران پارسي زبان
شعرناب
شهر من تهران ، شعر من تهران ( عليرضا آيت اللهي alireza ayatollahi )
پريسا
حسینی بودن مردم ایران از همان بدو اسلام .

حسینی بودن مردم ایران از همان بدو اسلام .

در جنوب کویرمرکزی ایران .

عبدالملک بن مروان ، پنجمین خلیفه اموی  ، در سال 65 ه . ق . در دمشق به حکومت رسید ؛ و نه تنها با شیعیان ، بلکه با مسلمانان نیز به بد رفتاری پرداخت چنان که حجٌاج بن یوسف ثقفی ، از شقی ترین حکٌام تاریخ بشریت ، را برجان و مال و ناموس اعراب مسلمان حاکم کرد .

دشمنی عبدالملک ، داماد عثمان بن عفان ، با شیعیان ایران و سایر مناطق که لابد از سردمداران نافرمانی های ممالک اسلامی در آن عصر بوده اند ، بینهایت بوده است ؛ و یکی از اقدامات وی ، که در « تاریخ جدید یزد » آمده است ، می تواند دلیلی بر اهمٌیت جایگاه سیاسی - مذهبی یزد در حدود سالهای 60 و 70 هجری شمسی و گرایش بسیاری از مردم این شهر به جهت مخالف او ، یعنی طرفداران امام علی (ع) ، امام حسن (ع) ، و امام حسین (ع) بوده باشد . اقدام عبدالملک در باره اداره ی ناحیه یزد که در تاریخ ها آمده است و می تواند دلیلی بر آگاه بودن ، بصیر بودن ، مطلع بودن ، آزادیخواه بودن ، شیعه بودن و انقلابی بودن اکثریت مردم یزد در آن زمان بوده باشد این است که ، با نوعی تهدید و ترعیب ضمنی ، معلم لابد بسیار دانشمند و مجرب خود بنام ابو العلاء طوقی را با توجه به پایگاه سیاسی مذهبی بودن شهر یزد با حضور رؤسای ادیانی دیگر و دانش و تجربه ای که بتواند پاسخگوی بزرگان شیعه و زرتشتی و ... باشد به یزد گسیل داشته است و علم یزیدیان در صحرای کربلا را به عنوان سمبل قدرت و شقاوت امویان یزیدی در پاسخ به آزادیخواهی و عدالت طلبی امام حسین و سایر شیعیان فداکار دشت کربلا ،  و ترعیب یزدیان آزادیخواه و مخالف حکومت نا مشروع یزیدیان ، به وی هدیه کرده است تا با خود به یزد ببرد .

از آنجا که عبدالملک شخصا" اهل بحث و فحص علمی بوده است و استاد دانشمند و مجرب خود را به یزد فرستاده است می توان یزد آن زمان را یکی از مراکز علمی - مذهبی کشور با توجه به کثرت زرتشتیان مقاوم و باقیمانده در شهر ، و قبائل بنی تمیم و بخصوص بنی تازیان ( طائیان ) که گرایشاتی به تشیع و به خصوص به شخص امام حسین (ع) داشته اند ، و در جریان حماسه کربلا از پشتیبانان اصلی ایشان بوده اند ، بر شمرد ؛ گرچه همیشه گروهی هم هستند که به مصداق « الناس علی دین ملوکهم » به دین و مذهب حاکم خود ، که در اینجا ابو العلاء طوقی بوده است ، می گرویده اند و طبیعتا" این گروه کمتر در مذهب خود راسخ و متعصب و در روز مبارزه به ندرت حاضر به جکیدن در حمایت از چنین حاکمی بوده اند .

مجموعا" می توان به این فرض رسید که در شهر قدیم یزد ، مردمی که در شمال و شمال شرق شهر زندگی می کرده اند ، اندکی مختلط با تمیمی ها گرایش بیشتری به حکومت های به اصطلاح خلفاء اسلامی ، تسنن و حکومت های شهر داشته اند ؛ و یزدی های مقیم غرب ، جنوب غربی ، و جنوب شهر  بیشتر به سوی شیعه تمایل می یافته اند . 



برچسب ها :حسینی بودن مردم ایران از همان بدو اسلام
درباره وبلاگ
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 47083
تعداد نوشته ها : 43
تعداد نظرات : 1
پخش زنده
X